Radionice i predavanja

Radionica izrade prirodne kreme

Radionica izrade prirodne kreme Samobor
Predavačica: Vlatka Mileusnić
Radionica je održana 15.12.2018.

Kako napraviti prirodnu kremu u kućnoj radinosti, saznale su Samoborke koje su prisustvovale radionici izrade krema.

Zašto uopće naučiti izrađivati prirodnu kremu za njegu lica u svojoj kuhinji? Izbor komercijalnih ali i organskih krema na tržištu je velik i svatko može brzo i jednostavno kupiti kremu za svoj tip kože.

Ali…Vjerujte, nema takve kreme na policama dućana koja se može mjeriti s onom kakvu možete sami izraditi u svojoj kuhinji.

Kada znate sami napraviti svoju vlastitu, individualnu prirodnu kozmetiku, tada imate kontrolu nad sastojcima, izbjegavate „prazne kalorije“ poput prevelike količine konzervansa, pa zgušnjivače, stabilizatore, pojačivače apsorpcije… Možete se igrati sa sastojcima, pa čak i popravljati kremu nakon što je napravite.

Na radionici smo naučili izrađivati prirodnu kremu a koristili smo skupocjena biljna ulja, ljekovitie hidrolate, biljni emulgator, prirodne dodatke i kemotipizirana eterična ulja.

Polaznice su se upoznale s materijalima koji se koriste pri izradi prirodnih krema, njihovim djelovanjem i svojstvima (biljna ulja, hidrolati, eterična ulja, kozmetički aktivni sastojci).

Pitanja je bilo mnogo (baš onako kako volim!) i na kraju smo čak i pričali o primjeni eteričnih ulja u kuhanju 🙂

Pogledajte kako smo se proveli (klik na sliku)
I još malo slikica...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *