Radionice i predavanja

Radionica izrade kozmetike protiv bora i hiperpigmentacije

Radionica serumi i krema protiv hiperpigmentacije
Predavačica: Vlatka Mileusnić
Radionica je održana 04.12.2018.

U današnje ubrzano doba, kada imamo malo vremena za sebe, hrana je brza, odmori su kratki, zrak je zagađen a UV zrake sve opasnije, nije niti čudno da se sve više suočavamo sa suhom, naboranom kožom i neuglednim mrljama na licu, dekolteu i rukama. U želji da sačuvamo mladenačku, elastičnu i zdravu kožu bez mrlja, potrebno je njegovati se kvalitetnim preparatima koji potiču obnavljanje kože, štite je i hrane, a istovremeno koji ne začepljuju pore i ne izazivaju reakcije.

Odgovor na to je, naravno, prirodna kozmetika– ali koja? Najbolja moguća kozmetika je ona koju sami izradite jer ne samo da kontrolirate koje sastojke ćete staviti u nju, nego i izbjegavate mnoštvo nepotrebnih sastojaka koji se stavljaju u komercijalnu kozmetiku (čak i organsku!) kako bi ona mogla dugo stajati na policama.

Naučiti izrađivati prirodnu kozmetiku je lako, potrebno je samo nešto materijala i dobra volja 😊

Na radionici smo naučili izrađivati:

  • Gel serum za izbjeljivanje hiperpigmentacijskih mrlja koji sadrži idealni omjer aktivnih tvari koje izbjeljuju mrlje i eteričnih ulja koja, uz izbjeljivanje, i regeneriraju kožu.
  • Uljni serum za regeneraciju kože s borama od biljnih ulja koja hrane i vlaže kožu, uz dodatke koji povećavaju elasticitet i umanjuju postojeće bore.
  • Kremu za lice protiv bora i za izbjeljivanje tena– 2u1 kremu za zrelu, naboranu kožu koja pomlađuje i izbjeljuje mrlje.

Polaznice su se upoznale s materijalima koji se koriste u izradi prirodne kozmetike, njihovim djelovanjem i svojstvima (biljna ulja, hidrolati, eterična ulja, kozmetički aktivni sastojci).

Također su, uz naučenu vještinu izrađivanja pripravaka, dobile pisane materijale, te točna uputstva kako koristiti pripravke, uz dodatne savjete za poboljšanje stanja kože.

Uz to, odgovorila sam na mnoštvo pitanja 😊

Pogledajte kako smo se proveli (klik na sliku)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *