Fitoaromaterapija

Kviz: Otkrij idealan prirodni parfem za sebe

Parfemi kviz

Odabir parfema je vrlo intimno iskustvo- parfem je naš osobni mirisni potpis kojim projiciramo svoju osobnost i raspoloženje. Osjet njuha i naše mirisne preferencije su vrlo individualne, ne samo kod parfema nego općenito i kod prirodne kozmetike ili hrane.

Naši omiljeni mirisi se mogu mijenjati ovisno o našem trenutačnom stanju, dobu godine, našim osobnim ili biološkim ciklusima i potrebama. 

Komercijalni parfemi ne odgovaraju svakome: mirisi znaju djelovati previše „umjetno“, a i neugodne reakcije kože na sastojke takvog parfema znaju biti česte. Zato je odlično rješenje samostalna izrada parfema s eteričnim uljima.

Kako izraditi prirodni parfem s eteričnim uljima?

Neću ulaziti u sve detalje parfemistike (ima ih puno i komplicirani su…). Parfem se može izraditi vrlo jednostavno na dva načina.

Alkoholni parfem
U tamnu staklenu bočicu nakapajte mješavinu eteričnih ulja i napunite bočicu alkoholom. Ostavite 3-4 tjedna, uz povremeno mućkanje. Nakon toga parfem možete koristiti. Prema želji, možete ga filtrirati kako biste eliminirali suvišak eteričnih ulja.

Uljni parfem
U tamnu staklenu bočicu nakapajte mješavinu eteričnih ulja i napunite bočicu biljnim uljem (uglavnom se koristi jojoba). Ovakav parfem se može koristiti i odmah, no možete ga ostaviti da sazrije, poput alkoholnog parfema.

Recept za prirodni parfem s eteričnim uljima

Riješite kviz i saznajte koja eterična ulja odgovaraju vašoj osobnosti. U rezultatima kviza dobit ćete i recept za jednostavan parfem koji odgovara baš vama.

Kviz je preuzet iz knjige Le guide de l’aromathérapie (Gérault, Mary), a radi se o stvaranju osobnog parfema ovisno o raznim potrebama tijela i uma.

Zabavite se s kvizom i izradom prirodnog parfema 😊

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *